info@erasmusmcvrienden.nl 010 – 703 48 02 NL88 INGB 0000 0029 95

Vrienden op bezoek

VRIENDEN OP BEZOEK

20 juni 2015

Vijfhonderd vrienden bezochten zaterdag 20 juni het Erasmus MC tijdens de jaarlijkse Vriendendag. De bezoekers zijn donateurs van een van de drie fondsen van het Erasmus MC: de Daniel den Hoed Stichting, de Vrienden van het Sophia en het Erasmus MC Vriendenfonds.

Doelgericht

Op het programma stonden vijf lezingen door wetenschappers en artsen van het Erasmus MC. Prof. Leendert Looijenga trok volle zalen met zijn voordracht over doelgerichte kankertherapie. Looijenga: "Dankzij Cancer Therapy Screening Facility, oftwel CTSF, wordt het mogelijk om grote hoeveelheden stoffen in het laboratorium te testen op hun effectiviteit op het doden van kankercellen. Dit helpt in de toekomst meer patiënten succesvol te behandelen."

Oogziekte

Veel belangstelling was er ook voor de presentatie van prof. Caroline Klaver. De oogarts-epidemioloog doet onderzoek naar een betere behandeling van de veelvoorkomende oogziekte maculadegeneratie.

Nieuwbouw

De gasten kregen een rondleiding door de nieuwbouw van het Erasmus MC. "Geweldig dat alles op één plek is samengebracht. Alle kennis onder hetzelfde dak", reageerde een deelnemer.

De Vriendendag wordt jaarlijks georganiseerd door de drie fondsen om de betrokkenheid te vergroten, maar vooral als dank aan de vrienden voor hun steun.