info@erasmusmcvrienden.nl 010 – 703 48 02 NL88 INGB 0000 0029 95

Waardecheque Tour de Rotterdam 2015 overhandigd

WAARDECHEQUE TOUR DE ROTTERDAM 2015 OVERHANDIGD

2 november 2015

Afgelopen week werd de opbrengst van de ‘Tour De Rotterdam’ door het Vriendenfonds overhandigd aan Marion Smits, associate professor neuroradiologie Erasmus MC. Het bedrag van maar liefst €45.000.- wordt gebruikt om dementie in een vroeg stadium te ontdekken.

1 op de 5

1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie, onder vrouwen is dit zelfs 1 op de 3. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende en meest bekende vorm van dementie. Met de opbrengst van de Tour wordt nieuwe MRI-techniek ontwikkeld waarmee verschillende vormen van dementie vroegtijdig kunnen worden ontdekt. Het gaat hierbij om een snellere en goedkopere manier van het maken van een hersenscan, die vervolgens door software automatisch nauwkeurig kan worden beoordeeld. Op deze manier wordt een snelle en goede diagnose voor veel meer patiënten, ook buiten het Erasmus MC toegankelijk.

Vroege diagnose

Het is belangrijk om in een vroeg stadium vast te kunnen stellen of iemand aan dementie lijdt. Niet alleen om een einde te maken aan een onzekere periode voor de patiënt en zijn omgeving, maar ook voor het ontwikkelen van een behandeling is het belangrijk om de eerste fases van de ziekte goed in kaart te brengen. 


Wij danken alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers voor deze geweldige prestatie!