info@erasmusmcvrienden.nl 010 – 703 48 02 NL88 INGB 0000 0029 95

Hope4Life ontbijtrun

HOPE4LIFE ONTBIJTRUN

3 maart 2016

Twee jaar geleden werd er bij Danny van Brenk, toen 32 en vader van 2 jonge kinderen, galwegkanker in de lever geconstateerd. In Nederland was hij uitbehandeld en werd hem verteld dat hij nog maar enkele maanden te leven had. Met behulp van een inzamelingsactie kon Danny behandeld worden in het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York; hét kankerinstituut van de wereld. Hier werd d.m.v. een pomp de chemotherapie lokaal- en in hoge dosering toegediend. In de lever wordt de medicijnen ook weer afgebroken zodat dat de hoge dosering niet in de rest van zijn lichaam terecht kwam. Deze behandelmethode is vooralsnog niet in Nederland beschikbaar.


Chirurgisch oncoloog dr. Bas Groot Koerkamp kwam tijdens zijn werk als chirurg in het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in aanraking met deze behandelmethode. Momenteel is hij werkzaam in het Erasmus MC en doet hij onderzoek naar de mogelijkheid om deze behandelmethode ook in Nederland toe te passen. Het Erasmus MC Vriendenfonds ondersteunt dit onderzoek en heeft een Fellowship uitgereikt om dit onderzoek mogelijk te maken. Maar er is meer geld nodig. Daarom wordt aankomende zondag 6 maart de Hope4life ontbijtrun georganiseerd in Deil. Inschrijven voor de 5 of 10 kilometer kan ter plaatste bij gasterij ‘De Os en het Paard’ vanaf 08:15 uur. Aanmelding via de Facebook pagina is gewenst. Na afloop kunnen de deelnemers hier ook genieten van een welverdiend ontbijtje.


Het inschrijfgeld bedraagt slechts €15,- (inclusief ontbijt!) en komt geheel ten goede aan het onderzoek van dr. Bas Groot Koerkamp

Datum: 06 maart 2016
Aanvang vanaf: 08:15
Start: 09:00
Adres: Deilsedijk 73-75